(update) Treurig nieuws: Anne Frankboom is zwaar toegetakeld

Update over de Anne Frankboom:
Samenvatting uit het krantenartikel uit het Brabants Dagblad van 3 mei 2018, geschreven door Kees Klijn 
Ton Stokwielder van Storix Boombeheer heeft de Anne Frankboom woensdag 3-5-2018 bekeken. De kans is groot dat de Anne Frankboom zal uitgroeien tot een volwaardige kastanjeboom.
Ton meldt: “Er zit zoveel potentie in de wortels dat er nieuwe scheut kan worden ontwikkeld. En de top is mooi groen. Er zijn 2 opties dat het een fraaie kastanjeboom wordt. Of hij groeit door boven de plaats waar de bast rondom is weggehaald. Dan is daar de nieuwe bast ontwikkeld. Gebeurt dat niet, dan komt er onder dat blote deel een nieuwe, verticale scheut. Het zal wel zo’n 5 jaar duren alvorens de kastanjeboom weer de vorm heeft die daarbij past.”

De folie blijft tot volgend jaar augustus om de bast heen zitten om het herstel te bevorderen.

———————————————————————

Origineel bericht gepubliceerd 2-5-2018 :

Achter het oorlogsmonument in het Wandelpark staat de Anne Frankboom. Het is een nazaat van de echte Anne Frankboom in Amsterdam die ziek was en in 2010 omwaaide.
De Anne Frankboom in het Wandelpark is op maandagavond of -nacht (2 mei 2018) door vandalen vernield. Takken zijn afgebroken en in het midden van de stam is de bast rondom de witte paardenkastanje over een lengte van zo’n 15 cm verdwenen.
Het bestuur is erg ontdaan door dit toedoen. Juist omdat het een paar dagen voor Dodenherdenking is gebeurd.
Op advies van Ton Stokwielder (Storix Boombeheer) is de boom dinsdagochtend door de onderhoudsploeg snel en goed ingepakt, zodat ie geen vocht verliest. Ton schat de kansen dat de Anne Frankboom er doorheen komt positief in.

Bijgevoegd foto’s van de schade aan de Anne Frankboom en een krantenartikel uit het Brabants Dagblad van 2 mei 2018, geschreven door Kees Klijn.