update over de vernieling van de Anne Frankboom

Update over de vernielde Anne Frankboom:
Met vele handjes en onder leiding van Ton Stokwielder (van Storix Boombeheer) is het bovenstuk herplaatst. De stam overleeft het voor 100%. Het bovendeel heeft circa 50% kans, want de sapstromen waren niet helemaal onderbroken.
Dank aan Ton Stokwielder en allen die hebben meegeholpen.
We blijven strijden voor de Anne Frankboom. Ons krijgen ze zomaar niet klein!!
———————————————————————

Artikel Brabants Dagblad, geschreven door Kees Klijn, gepubliceerd 21-5-2018.

De Anne Frankboom in het Wandelpark is definitief geknakt – moedwillig. Om zeven uur ’s avonds werd Theo van Bracht, voorzitter van Stichting Wandelpark Waalwijk, door passanten op de hoogte gesteld. De foto van Anne Frank en bijbehorende informatie, die aan de boom hing, is verdwenen.

Van Bracht zal bij de politie aangifte doen. Via de app heeft de Waalwijker de vernieling al bij de gemeente gemeld. Komende zondag wordt het Wandelparkfestijn gehouden. ,,Bij de Anne Frankboom zouden we een kleine ceremonie houden”, zegt Van Bracht. ,,We gaan kijken in welk vat we dit gaan gieten.”

De Anne Frankboom was vlak voor Dodenherdenking al het doelwit van vernieling. Toen was over een breedte van vijftien centimeter een deel van de bast rondom weggehaald. De bast werd in folie gepakt, dan zou de boom kunnen overleven. Nadien is die folie met een mes bewerkt. Alles bij elkaar kan het bijna niet anders dan dat er racistische motieven achter zitten.”