Parkfestijn 2018

Vandaag organiseerde Stichting Wandelpark Waalwijk en Parkpaviljoen Waalwijk het jaarlijkse Parkfestijn met als thema “Het park natuurlijk dichterbij …” Het was een festijn met daarin speciale aandacht voor de Anne Frankboom.

Eerst begonnen circa 140 gasten met een heerlijk ontbijt. Na dit ontbijt werd een schitterende zonnewijzer onthuld door de maker, Ad van Wees. De zonnewijzer komt in het park te staan. Een stukje historie, want op heel oude foto’s van het park is er een terug te vinden.

Daarna las stadsdichter Joep Trommelen een gedicht voor over de Anne Frankboom. Daarna kreeg de stichting een prachtig portret van Anne Frank aangeboden gekregen door kunstenaar Jean-Pierre Nijs. Dit kunstwerk heeft een plekje gekregen in het Parkpaviljoen.

Joep Trommelen  nam vervolgens de vele aanwezigen in een stoet mee naar de Anne Frankboom voor een toespraak van Wim van Mossel, Theo van Bracht van Stichting Wandelpark Waalwijk. Daarna de bloemenhulde bij de Anne Frankboom, waarvoor de burgemeester eerder deze week een oproep had gedaan.
Diverse mensen lazen een gedicht voor, o.a. Bea de Jongste en Marian Mahieu-Stokwielder. Kinderen van Walewyc Mavo lazen voor uit het dagbboek van Anne Frank.
(Klik hier om de 3 gedichten en het citaat uit het dagboek van Anne Frank nog eens rustig na te kunnen lezen).
Michel Risseeuw zong tussendoor diverse liedjes waaronder “Both Sides Now” van Join Mitchel, “Streets of London” van Ralph McTell en  “Imagine” van John Lennon. Tijdens dit laatste lied werd iedereen uitgenodigd om bloemen te leggen rondom de Anne Frankboom.  Er werden vele bloemen neergelegd. Een mooi gebaar.
Daarna was de ceremonie geëindigd en begon het middagprogramma in het wandelpark en in en om het Parkpaviljoen.

Deze activiteiten bestonden o.a. uit een groen- en lifestyle markt met diverse kraampjes in het beukenlaantje, de handboogschutterij Eendracht maakt Magt gaf demonstraties, Moes gaf workshops ravioli maken, de schildersvereniging Broma’s Palet waren her en der in het park aan het schilderen, een demonstratie van yoga en tai chi. Kinderen konden schilderen, een boomraadsel oplossen en als ze durfden in een reuzenschommel, gemaakt door Storix boombeheer,  heerlijk tussen de bomen schommelen.
Gedurende de gehele middag waren er in het Parkpaviljoen muziekoptredens van Jens van Breemen, Gerrit van der Wende en Roy en zijn muziekmatties. Ook in het park waren er muziekoptredens en was er een open podium waar men een mooi lied of gedicht kon laten horen.

Stichting Wandelpark Waalwijk en het Parkpaviljoen willen alle deelnemers en bezoekers bedanken voor hun deelname en aanwezigheid.

Jammer  dat een fikse regenbui wat roet in het eten gooide. Afgezien daarvan kan het bestuur terugkijken op een geslaagde dag.

Voor foto’s van het evenement, klik hier