Muziekoptredens

Strings in E-motion is dé promotor van akoestische muziek in de Langstraat. De muzikanten zijn de afgelopen jaren onder andere te zien geweest op braderieën, Paasfestijnen, VanHorenZien, Ongehoord, de Week van de Amateurkunst, 80 liedjes voor de 80, exposities en cafés en terrassen. Tijdens het Parkfestijn zullen vijf van hun muzikanten optreden:

9.30 uur Frank Leijtens

Frank Leijtens heeft zich toegelegd op misschien wel de meest pure vorm van muziek maken, één stem en één gitaar. Zijn nummers probeert hij zo klein mogelijk te brengen, ingetogen en met veel gevoel. Voorbeelden voor zijn inspiratie zijn grote singer-songwriters.

muziek frank leijtens

 

11.30 uur Marcel van der Linden

Singer/songwriter en gitarist bij TUFF ENUFF. Marcel schrijft zijn eigen nummers in allerlei verschillende stijlen zoals blues, rock, funk, jazz, latin, reggae en soul. Het is bovendien een veelzijdig muzikant en speelt moeiteloos gitaar, bas en keyboard. Dat hij ook alleen met zijn stem en gitaar zijn mannetje staat laat hij op het Parkfestijn zien.

muziek marcel van der linden

 

13.00 uur Michel Risseeuw

Singer/Songwriter Michel Risseeuw kwam in 1999 in Brabant wonen. Hiervoor had hij in Groningen, Friesland en Drenthe, zijn eigen circuit van locaties en publiek, waarvoor teksten en akoestische muziek centraal stonden. Michel brengt hoofdzakelijk eigen werk, voornamelijk in het Nederlands. De nummers zijn autobiografisch en variëren van teder en breekbaar, tot satirisch en sarcastisch, de goede luisteraar zal veel herkennen van waar we dagelijks mee te maken hebben. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en blues harp en neemt u mee op reis door zijn muzikale verleden.

muziek michel risseuw

 

14.15 uur Kathleen Willems

De bescheiden 31-jarige Kathleen Willems verrast een ieder elke keer weer zodra ze begint te zingen en te spelen. Met haar loepzuiver pakkende stem en de eerlijke muziek die ze vertolkt weet Kathleen de mensen te boeien en te raken. Vanaf haar zesde is ze groot Elvis fan en dit is nog steeds haar grote inspiratiebron. Ze neemt je tijdens een optreden mee naar Memphis, via Graceland richting Beale street maar rijdt daarna snel verder naar Nashville, de country stad. Nummers zoals That’s Allright Mama, I Walk The Line, Jolene en Unchained Melody wisselt ze moeiteloos af met eigen nummers en zelfs af en toe een Nederlands nummer.

muziek Kathleen Willems

 

15.30 uur Andre van Weelen

Deze muziekleraar heeft een onmetelijke en onuitputtelijke muzikale kennis. En er zijn weinig songs die hij niet kan spelen. André zingt, speelt gitaar, piano, bas en accordeon en is een ware multi-instrumentalist. Op het Parkfestijn speelt hij op zijn gitaar gezellige handgemaakte muziek van weleer, maar vooral veel en veel meer.

muziek Andre van Weelen