Deelnemers streekmarkt

 

Agro Nova, Sprang Capelle
Agro Nova is hét tuincentrum als het gaat over het bedienen van de regionale agrariër en de bewuste tuinier. We hebben alles in huis om op een verantwoorde manier uw groente en fruit te telen of uw siertuin mooi te houden. We zijn officieel dealer van ACD kassen, waardoor we u, door onze jarenlange ervaring, uitstekend hierover kunnen adviseren.

Biologische Tuinderij de Wenteling Biezenmortel
Informatie over groente- en fruitpakketten van eigen teelt, anders betrokken van biologische collega’s uit de omgeving of biologische groothandel.

De Weide Boxtel
Hier vind u een keur aan inspiratie en oplossingen op het gebied van duurzaamheid:.

Te denken valt aan:- waterbesparing,- nonolet / composttoilet- finkachels-houtkachel techelkachels voedselbos,- permacultuur,- bostuin ,cursussen en opleidingen

Nature for Life-Waalwijk
Dirk van Toledo: Wetenschapper innovator; promotor van duurzame strategieen. Nederland.

 Visavisontwerpers Woudrichem
tuinontwerpers voor eigentijdse duurzame tuinen; Vis à Vis wordt gevormd door tuinontwerpers Emiel Versluis en Margo van Beem. Ons bureau is gevestigd in Woudrichem (Noord Brabant). Een klein bureau maar met een grote passie, namelijk groen! Onze missie als tuinontwerper is om jouw omgeving zo duurzaam mogelijk in te richten. Daarbij maakt het niet uit of dit om een kleine achtertuin gaat of om een groot park.

Aardremedie Jules Faber Genderen
“Om de mens de rust in zichzelf weer te laten ervaren, laat ik ze weer kennis maken met hun oerinstinct, zodat ze weer de signalen uit en van de natuur kunnen ervaren tijdens de energetische cursussen, excursies, lezingen, wandelingen en workshops van o.a.eetbare bloemen en planten

Bijenhoudersvereniging Afdeling de Langstraat Drunen/Elshout
Imkers leggen graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laten durfals een kijkje nemen in een bijenvolk. Er is ook een observatiekast waar een bijenvolkje achter glas te zien is.

Tuinjoop ’s-Hertogenbosch
Uit eigen kruiden(moes)tuin en de directe omgeving (van ‘s-Hertogenbosch) oogst tuinjoop kruiden en wilde planten om te verwerken tot pure, natuurlijke producten zonder toevoegingen. Ook zaden en zelfgemaakte tuinproducten.

De Dijkgaerd Kaatsheuvel
Planten en plantjes uit eigen tuin.
In de Dijkgaerd vindt u diverse intieme tuinkamers op kleur die worden afgewisseld met ruime gazons. een romantische rozentuin met prieel, een bijzondere groene tuin, een grote vijver en een fraaie moestuin. “……In de nazomer van 1995 zijn wij met onze toen nog kleine kinderen komen wonen aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel. Bij de voormalige boerderij lag een flinke lap grond, zo’n 3000m2………………!”

Groene bouwmaterialen Heusden
Bij Groenebouwmaterialen zijn we gespecialiseerd in gezond en duurzaam bouwen en willen we de transitie naar een bio based op gesloten kringlopen gebaseerde bouw versnellen. Wanneer minder 20e eeuwse bouwmaterialen op basis van aardolie en andere eindige grondstoffen worden toegepast, dan wordt onze leefomgeving ook weer mooier en gezonder.

Kistje Vers Waalwijk
Kistje Vers levert dagelijks de lekkerste lunchkistjes bij jou op kantoor of thuis. Dit doen we door samen te werken met regionale en ambachtelijke producenten en door het zelf maken van de aller-lekkerste salades. Zo zorgt Kistje Vers er dagelijks voor dat er een heerlijke lunch geleverd wordt bij jou op kantoor of thuis!

Plantjes van Jan Pullens Sprang-Capelle
Planten en plantjes uit eigen tuin

Plantjes van Leo van Rooy Drunen
Planten en plantjes uit eigen tuin

Superfood van Angelina-Waalwijk
Geniet van het gemak van de gezonde on-the-go WIN’s Daily Lift™ – het superfood mix supplement dat de kloof dicht tussen wat je eet en wat je niet eet, vol met biologische en natuurlijke ingrediënten.

Studio Fassotte
Maakt lichtobjecten, en glaskunst, mooie windgongs, repareert buitenlantarens en creëert portretten met glas. Dit alles van onder andere rest glas en glas uit oude ramen gerecycled glas.

Big Bazar Waalwijk
Big Bazar Mandjes, gevestigd in de Grotestraat, is de gezelligste winkel van Waalwijk en omstreken. O.a.Biologische Thee en Koffie

Groen Linksaf Waalwijk
GroenLinksaf maakt sinds 1982 deel uit van de Waalwijkse gemeenteraad. GroenLinksaf is een beweging waarin linkse politieke krachten zich hebben verenigd. Een presentatie van GLA staat ook in het wandelpark en zij gaat plekjes zoeken waar ze samen met kinderen bloemzaadjes kunnen planten voor de bijen.

Het Bewaarde Land- kinderactiviteiten
Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen weer in contact brengt met de natuur. Het nodigt hen uit om samen op onderzoek te gaan. Niet in de klas, maar in het bos of op de hei en in dit geval in het park Niet door kennis, maar door beleving.

 Hatha Yoga Meditatie ( demonstratie) Waalwijk
Yoga-dröm Waalwijk Yoga zorgt voor ontspanning, voor de doorstroming van de energie in het lichaam en het tot rust brengen van de geest. Iets wat we in deze drukke wereld wel nodig hebben. Yoga is een uurtje rust in de chaos, een uurtje stilte en aandacht voor jezelf.

Taichi (demonstratie) (demonstratie) Waalwijk
Laogong bestaat al meer dan 15 jaar als Taijiquan en Qigongschool in Waalwijk en staat vooral  bekend om het rustgevende en ontspannende karakter van de lessen.Naast de mediatatieve  rustgevende Qigongoefeningen hebben de oefeningen en bewegingen van de chinese bewegingsleerTaijiquan een heilzame werking.