Kamerkoor Tourdion

tourdion logo 

 

 

 

Een portret van Kamerkoor Tourdion Waalwijk

 

Breed repertoire tussen grote muzikale werken en kleine, spannende nieuwe composities, uitvoeringen op de meest uiteenlopende locaties, samenwerking met externe musici, maar vooral zingen voor de lol en met ambitie onder leiding van een professionele dirigent, dat kenmerkt Kamerkoor Tourdion Waalwijk.

In april 2014 voerden Tourdion en Koorgroep Oosterhout onder leiding van dirigent Rick Muselaers de Johannes Passion van Bach uit in de St Jan van Oosterhout en de St Jan van Waalwijk, samen met orkest en solisten. In september en oktober 2014 zong Tourdion a cappella koorwerk van Tsjaikovski in Waalwijk en Almkerk. In december 2014 bracht Tourdion samen met koperkwintet Stuiver bijzonder kerstrepertoire in Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. In maart 2015 werkte het koor met de uitvoering van de Via Crucis van Liszt mee aan het passieconcert van de Orgelkring Waalwijk in de Kerk aan de Haven. Eerder traden de 28 zangers van Tourdion voor een lintjesconcert op in het atrium van het Gemeentehuis van Waalwijk. Op de thuisbasis vormde de foyer van Theater De Leest regelmatig het decor van een koffie- of lunchconcert door het koor.

Wat staat op de kalender? Op woensdag 10 juni 2015 is Tourdion te horen met een Amerikaans liedprogramma in SLEM (shoes-leather-education-museum), gevestigd in het voormalige Waalwijkse Gemeentehuis met de kiosk. Werk van Barber, Lauridsen, Tippett en Whitacre wordt uitgevoerd met een strijkkwartet.

Benieuwd naar het concertprogramma? Andere informatie? Kijk eens op www.tourdionwaalwijk.nl .

Foto’s:

tourdion illya

 

 

 

 

 

Kamerkoor Tourdion Waalwijk (foto Illya Maertens)

tourdion Charles

 

 

 

 

Kamerkoor Tourdion Waalwijk (foto Charles van Heumen)

tourdion Illya dirigent

Dirigent Rick Muselaers (foto Illya Maertens)