Kinderfestijn

Ook aan de kinderen is gedacht!
Op woensdag  20 mei kunnen de kinderen van 14.00-17.00 uur meedoen aan verschillende activiteiten.
Wat is er allemaal te doen?

Een zwart-wit tekening van kinden en en een juf in het midden

Werkgroep Jaar van de bodem.

Bij dit onderdeel ga je de volgende dingen doen:

  • ringwerpen
  • voeldozen: in de verschillende dozen zitten materialen uit de natuur en jij gaat raden wat dit is.
  • foto-speurtocht: je krijgt 10 foto’s die in het park zijn gemaakt. Jij gaat deze plekken zoeken. Bij elke foto hoort 1 letter en als je alle letters bij elkaar hebt gevonden, kun je een woord maken wat te maken heeft met deze middag.
  • kleurplaten


Schilderen.

Het park kent vele mooie plekjes: de bomen, bloemen, eenden, de vijver en de brug. Jij gaat iets wat je mooi vindt in het park zelf schilderen. Wij zorgen voor het materiaal, zorg dat je kleding aandoet die tegen een verfspatje kan. Als je schilderij droog is mag je deze mee naar huis nemen en het een mooi plekje geven.


Sprookjesvertelster.

Houd jij ook zo van lezen of het luisteren naar verhaaltjes? Speciaal voor jullie komt er deze middag iemand die jullie sprookjes zal voorlezen en vertellen.


Pompoenen maken.

Het park ga jij opfleuren met een zelfgemaakte pompoen van wol. Als deze af is komen ze op een prikker en zetten we ze in de grond. Als je naar huis gaat, krijg je je eigen pompoen mee naar huis.


Een wandeling door het park met Walter Sprangers.

Walter gaat met jullie door het park lopen en geeft jullie uitleg over de geschiedenis van het park. Misschien ontdek je nog wel plekjes die je nog niet kent….


Touwtrekken.

Voor de sportievelingen houden we een wedstrijd touwtrekken. Eens kijken hoe sterk of slim je bent……

 

Ieder kind krijgt een eigen stempelkaart met alle activiteiten erop vermeld, zodat je overal aan mee kunt doen. Tevens zorgen we voor wat te drinken en iets lekkers. De materialen voor deze activiteiten worden door de organisatie verzorgd. Zorg er wel voor dat je kleding aandoet wat tegen een stootje kan en vies mag worden.

Tevens willen we de ouders erop wijzen dat deze middag door vrijwilligers wordt georganiseerd en dat de eindverantwoording bij de ouders/begeleiders ligt. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meedoen, meld je dan nu aan door het invullen van onderstaand formulier.

Inschrijfformulier